Top
Image Alt

ifj

  /  IFJ Likes   /  Wooden shades for Mumbai residence

Wooden shades for Mumbai residence

Mumbai-based Design Café Experience Centre has designed the Manoj Rajpal Residence, a 4BHK residential project that experimented with wooden shades.

A beveled mirror panel at the entrance visually expands the space and adds luxury to the foyer. A partition with planter boxes lends a pleasant ambiance to the home, leading to the living room. Teakwood strips are used for the false ceiling, along with cove lights to illuminate the space. A floor-mounted base unit with a back panel and open ledges is used for the television counter, while steel studs with a wooden partition separate the foyer from the family lounge. A leather sofa, a black-and-bronze center table, and pendant lights comprise the décor.

The dining table consists of frosty-white and dark wood shades, with cove lighting and wooden strips enhancing the decorative wall on one side. A metallic leaf design bordered with wood and drop-down lights matches the golden-leafed mural, completing the design palette. A two-walled gallery layout is chosen for the kitchen, where the window and utility door bring in natural light.

The triangular-shaped master bedroom features a bed with a rustic metallic finish, complete with a study and side table. Wooden flooring and an antique wall mirror add warmth to the second bedroom, where the bed has a leather silver-finished work while square rustic wallpaper adorns the bed back wall. White adds expansive to the small third bedroom, with simple windows, natural light, and rope-knot pendant lights. Rectangular stone cladding, open ledges, and cove lighting make up the children’s bedroom.